תקשורת מחשבים
תקשורת מחשבים מספקת פתרון מושלם למצב שבו מבודדים את המחשבים כמערכות פיזיות נפרדות. המטרה היא לחבר בין שלל מחשבים או מכשירים אלקטרוניים אחרים תחת רשת אחת.
תקשורת מחשבים היא למעשה, תיאור תהליכים של העברת נתונים בדרך שאינה פיזית ואינה מצריכה אמצעי ממשי לאחסון מידע. המידע מועבר באמצעות רשת תקשורת הפועלת באופן דיגיטלי על ידי קווים, כבלים, סיבים אופטיים ועוד.
תקשורת מחשבים מפותחת
על מנת לקיים תקשורת מחשבים מפותחת, יש צורך בחיבור התשתית בהתאם לסוג התקשורת המבוקש. רשת פנימית, לדוגמא, תדרוש התקנת שרת ראשי אליו מקושרים שאר המחשבים. לעיתים, יהיה צורך בחיבור לשרת גדול יותר החיצוני לאתר המחשבים המבוקש. דרך נוספת ומוכרת לכל היא שימוש ברשת האינטרנט, הדורשת התקנה וחיבור לנתב.
שירותי מחשוב לעסקים ופתרונות מחשוב שונים יידרשו גם בהמשך הדרך, בכדי לוודא כי הרשת פועלת כשורה ובעיקר לספק הגנה ואבטחה למסד הנתונים. תקשורת מחשבים על כל צורותיה ושיפוריה, מאפשרת מצב בו ניתן לכלול כמויות אדירות של מחשבים תחת רשת גדולה אחת, חסכונית ויעילה.
עם שימוש במדפסת אחת, לדוגמה, ניתן לתת שירות לכל המחשבים המקושרים, על ידי שליחת בקשת ההדפסה דרך הרשת. הרשת מאפשרת העברת מידע בצורה מיידית וישירה. ובכך מאפשרת יצירת שיח דינמי ומהיר בין המשתתפים בה, אשר יוכלו להגיע למקסימום תפוקה במינימום זמן. מבחינה גיאוגרפית ניתן להבחין כי תקשורת מחשבים עשויה להתפרס על פני מרחקים משתנים וכמעט בלתי מוגבלים.
ניתן למצוא רשת בהיקף של מחשב אחד בלבד, לצד רשתות מקומיות הפרוסות על פני בניין או משרד שלם. כמו כן, קיימות רשתות אזוריות המקשרות בין מחשבים במרחקים גדולים, ואף בין מדינות ויבשות שונות. גם מבחינת אופי הרשת והיחס בין המקושרים בה ניתן להבחין בסוגים שונים של תקשורת מחשבים, כאשר החלוקה הבסיסית היא בין רשתות בהן קיים שרת מרכזי המספק שירותים לשאר המחשבים, לבין רשת "קצה לקצה", בה כל אחד מהמשתתפים יכול לתפקד כמשתמש וכספק גם יחד. בכך רשתות תקשורת מחשבים מתאימות לכל מבנה וצורך, ומספקות מענה מושלם לכל ארגון, חברה ועסק.